Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

El- och energiprogrammet

Är du en problemlösare och tycker om att hålla på med datorer eller fixa med teknisk utrustning?
Då kan El- och energiprogrammet i Kristinehamn var något för dig. På programmet går teori och praktik hand i hand och det är en bred utbildning inom teknikområdet.

Vi vill ha elever som är nyfikna och ansvarstagande och inte minst säkerhetsmedvetna.  I yrkeslivet kommer du att möta olika människor och ansvara för att ett professionellt arbete utförs, ofta i samarbete med andra yrkesgrupper. Säkerhet, arbetsmiljö och service gentemot framtida kunder är ett viktigt inslag i utbildningen.

Under första året läser alla elever på programmet samma kurser. Inför årskurs två och tre väljer du den inriktning du vill gå. Utbildningen innehåller 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under dessa veckor är du ute på företag i branschen och du får på så sätt känna på hur det är att arbeta inom yrket.

När du har studerat i tre år hos oss och fått en yrkesexamen är chanserna goda att gå direkt ut i arbetslivet, men du är också behörig att gå yrkeshögskola. Om du har läst Engelska 6, Svenska 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 2 och 3 som tillval är du även behörig för universitet och högskola.  För att bli certifierad elektriker behöver du ha en lärlingsanställning under något år.

Syntolkning:
Läraren Jan och eleverna Joel och Viktor pratar om programmet. De befinner sig i programmets övningslokal – ”gamla elverket” där de övar på elinstallationer. 

I filmen förekommer musik som vi hämtat från webbplatsen FreeMusicArchive.org. Musikspåret är skapat av Scott Holmes

Dator- och kommunikationsteknik

Ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Elteknik

Ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Kontaktuppgifter

Expedition Brogårdsgymnasiet

0550-874 16

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".