Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Skolornas bildutställning 2020

Varje läsår arbetar alla barn i Kristinehamn från förskola till gymnasiet med ett gemensamt bildtema. Arbetet mynnar ut i en stor bildutställning, som nu är inne på sitt 33 år! 

Speglingar är årets tema

Speglingar är temat för 2020 års bildutställning. Stort, smått, vackert, farligt, skojigt eller drömskt. Fantasi eller verklighet. Collage, stämpling, måleri, färgexperiment, akvarell, tusch eller lera. Grupparbete, samarbete eller enskilt arbete. På utställningen ser vi alla möjliga tekniker, utföranden och idéer.

– Årets tema är Speglingar och det har tolkats på många olika sätt och man har använt sig av många olika tekniker. Det är väldigt roligt att få höra barnens jubel när de hittar sina egna verk, eller när de blir imponerade av andras, säger Kristin Eriksson, kultursamordnare på skolförvaltningen.

– Skolornas Bildutställning är en del av kulturgarantin, vilket innebär att elever och barn årligen har rätt till denna typ av kultur. Samtliga elever i årskurs 1 får exempelvis besök av en konstnär som arbetar med årets tema tillsammans med barnen, berättar Kristin Eriksson.

Under maj månad visades alla bilderna på Historiska, men i år bjöds inte allmänheten in på grund av pandemin. Alla elever har besökt utställningen klassvis.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".