Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Var går fastighetsgränsen?

Vi ses gärna digitalt! Hör av dig med frågor eller för att boka ett möte med oss genom att ringa växeln på 0550-880 00. Du kan även söka upp kunniga handläggare inom ditt önskade område här på vår hemsida. Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningens personal nås tillsvidare enbart via videolänkmöten och telefonsamtal.
Håll i, håll ut! Varmt välkomna!

Gränsmarkeringar för fastigheter kan försvinna med tiden eller vara svåra att hitta. En markering hjälper exempelvis om du vill veta var du ska sätta upp ett staket, stödmur eller häck samt när du ska sälja din fastighet.

Om du är osäker på var fastighetsgränsen går kan vi hjälpa till att provisoriskt markera gränsens läge (markeringen är inte juridiskt bindande). Priset är enligt en timtaxa som är fastställd av miljö- och byggnadsnämnden.

Om det går att göra en gränsutvisning på just din fastighet bedöms från fall till fall. Det kan vara så att vi inte har tillräckligt med uppgifter för att kunna utföra en gränsutvisning. I så fall hänvisar vi till Lantmäteriet.

Om du behöver en permanent återutsättning av en gränsmarkering ska den beställas från Lantmäteriet, telefonnummer till växeln 0771-63 63 63.

Länkar

Kontaktuppgifter

Marie Sandgren - mätningsingenjör
marie.sandgren@kristinehamn.se

0550-885 63

Peter Christoffersson - mätningsingenjör
peter.christoffersson@kristinehamn.se

0550-885 51

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".