Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Bibliotekets åtgärder och tjänster med anledning av coronapandemin/covid-19

Biblioteket är en del av Kristinehamns kommun och följer som alla kommunens andra verksamheter Folkhälsomyndighetens och övriga ansvariga myndigheters rekommendationer. 

Biblioteket är öppet för bokade besök

Biblioteket har öppet för bokade ärenden måndag 10-19, tisdag-fredag 10-17 och lördagar 10-13. Detta gäller tillsvidare. 

Boka ditt besök

Biblioteket har öppet för snabba ärenden mot tidsbokning måndag 10-19, tisdag-fredag 10-17 och lördag 10-13. Boka ditt besök via telefon 0550-880 80 eller genom att mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se

Reserverade böcker

Du som har reserverat böcker kan hämta dem genom att ringa oss när du står utanför biblioteket. Var beredd att ange ditt låntagar-id som finns i reservationsmeddelandet när du hämtar dina reservationer. Om du hämtar ut böcker till någon annan som inte kan besöka biblioteket, tänk då på att ta med den personens lånekort, fullmakt eller annat som visar att du fått tillåtelse att hämta beställd media. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokbusslåntagare

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta råd för Värmlands län har bokbussens turer varit inställda. Bokbussen kör igen enligt turlista men med vissa restriktioner: max 1 besökare åt gången inne i bokbussen. Du kan också lämna tillbaka och få dina nya lån utanför bussen. 

Har du frågor om dina lån eller reservationer kontakta biblioteket på telefon 0550-880 80 eller mejla biblioteket@kristinehamn.se

Brådskande utskrifter och kopiering

Om du behöver skriva ut eller kopiera viktiga dokument ska du kontakta biblioteket för att boka tid för ditt besök. Du får då max 45 minuter att genomföra ditt ärende. Du får ta med en person som hjälper dig med ditt ärende. Bibliotekets personal kan vid behov hjälpa till med enklare ärenden. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokinkast för återlämning

Du kan alltid återlämna dina lån via bokinkastet vid bibliotekets entré eller i boklådor inne i biblioteket i samband med ditt bokade besök. Tänk på att hålla avstånd om det är flera personer som lämnar samtidigt.

Bokkassar för dig som inte kan besöka biblioteket

Kontakta biblioteket så plockar vi ihop en bokkasse som du kan hämta utanför biblioteket. Gör så här:

  • Ring biblioteket på 0550-880 80 eller mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se
  • Uppge namn och när du är född (du behöver ha giltigt lånekort på biblioteket)
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi plockar ihop något åt dig
  • Boka tid för hämtning av böckerna
  • Vi ställer ut en bokkasse till dig utomhus vid bibliotekets entré.

Evenemang och aktiviteter

Bibliotekets planerade evenemang och aktiviteter skjuts upp med undantag av digitala aktiviteter och vissa aktiviteter för barn i enlighet med restriktioner.

www.bibliotekvarmland.se

På vår webbplats www.bibliotekvarmland.se kan du söka och reservera böcker och andra medier, hantera dina lån och skaffa ett lånekonto. Här hittar du information om hur du kan strömma film via tjänsten Cineasterna, lyssna och läsa e-böcker i exempelvis din mobiltelefon, läsa tidningar och tidskrifter via appen Pressreader och mycket mera. 

Bibliotekets övriga åtgärder

För att förhindra smittspridning har biblioteket satt upp avståndsmarkeringar som ska hjälpa dig som besökare att hålla avstånd, både till andra besökare och personal. Vi tillhandahåller handsprit vid självutlåningsautomaterna och rengör de publika datorna regelbundet.

Det är dock mycket viktigt att du som besökare tar eget ansvar för att förhindra smittspridning genom att endast besöka biblioteket om du känner dig symptomfri och respektera de uppmaningar och åtgärder som biblioteket vidtagit. 

Håll dig uppdaterad på Kristinehamns kommuns information om corona

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".