Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Programverksamhet och evenemang

På Kristinehamns Historiska kan du ta del av ett brett programutbud. Förutom våra egna aktiviteter så finns det också möjlighet för ideella föreningar att hålla arrangemang i våra lokaler. Under hösten, vintern och våren kan du även besöka matmarknaden i våra lokaler. Läs mer om våra evenemang nedan, eller genom att besöka www.visitkristinehamn.se

 

Föreläsning om Mariebergs hospital

Lördag 28 december

Kl 13:00
Kristinehamns Historiska, Södra Hamngatan 1 A
Fri entré

Mariebergs hospital, senare Mariebergs mentalsjukhus, invigdes 1887 och är starkt förknippat med Kristinehamn. Många är också de ortsbor som arbetat där. Vad finns det för historia att berätta, hur var det att vara patient på Marieberg, och hur var det att vara anställd där? Mariebergskännarna Jan Bäckström och Lars Johansson som båda arbetat på Marieberg, och som på senare år också forskat om hospitalet, ger sin bild i en utställning i samarbete med Kristinehamns Historiska. Idag föreläser de i samma ämne.

Jullov på museerna

Tillverka ditt eget juliga luffarschack 

Öppet under jul/nyår:
27 dec 10.00-16.00
28 dec 10.00-15.00
2 och 3 januari 10.00-16.00

Tillverka ditt eget vintriga luffarschack som du får ta med dig hem och spela vidare på. Passar låg- och mellanstadiet. Gratis för barn, ingen föranmälan behövs.

Du kan också låna vår historiska väska och gå på upptäcktsfärd i basutställningen ”Järnet födde Kristinehamn”, lek detektiv med ”Titta och hitta” och klä också gärna ut dig till en historisk figur.

 

Matmarknad

Den sista lördagen i månaden håller vi öppet på museet. Då kan du både besöka våra utställningar och handla mat av lokala handlare på matmarknaden. Det är Kristinehamns Historiska och de lokala mat- och hantverksproducenterna som arrangerar matmarknaden.

 

Vill din förening skapa en utställning eller hålla ett arrangemang?

Kontakta intendent Lena Örtlund, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Kontaktuppgifter

Kristinehamns Historiska
historiska@kristinehamn.se

0550-885 70

Lena Örtlund - intendent
Lena.ortlund@kristinehamn.se

0550-883 53

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".