Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

Hälsoveckan v.42

​​​Ett hälsosammare liv handlar inte bara om matvanor och motion, utan även om den inre hälsan. Folkhälsoenheten har tillsammans med Friskvården i Värmland och Kristinehamns närings- och föreningsliv satt ihop ett fullspäckat program för dig som vill upptäcka nya aktiviteter för ett hälsosammare liv.  

Kommun och politik

Välkommen på Hälsomässa för seniorer 2019

Årets tema är digital delaktighet. På plats kan du bland annat lära sig mer om hur du kollar dina recept på digitala apotek, hur du använder BankID och Swish samt var du hittar kommunens olika e-tjänster och självservice. Pektanten Christina Ternström Frostegren inspirerar till en mer uppkopplad vardag!

Stöd och omsorg

Mer Digital - vill du vara med?

Hur gör man egentligen när man ringer ett videosamtal? Hur söker man efter information på Internet? Hur skaffar man en egen e-postadress? Och hur fungerar sociala medier? Välkommen till en trivsam eftermiddag om digitaliseringens möjligheter!

Stöd och omsorg

Frågor och svar

För att du som är äldre ska kunna bo kvar i ditt eget hem så länge du önskar finns det möjligheter att ansöka om hemvård. I hemvård ingår hemtjänst, hemsjukvård och rehabilitering. Hemtjänst innebär olika former av stöd och service som underlättar din vardag. Man kan behöva en eller flera insatser.

Här kan du läsa mer om äldreomsorg.

Om du inte kan försörja dig eller din familj kan du ansöka om försörjningsstöd. Försörjningsstöd kallades tidigare för socialbidrag och är en behovsprövad bidragsform. Vid ansökan gör en socialsekreterare en utredning kring ditt behov av bistånd. Utredningen ska göras tillsammans med dig och du ska kunna styrka dina inkomster, utgifter och tillgångar.

Här kan du läsa mer om vad gäller och hur du söker försörjningsstöd.

Om du misstänker eller får veta att ett barn eller en ungdom i Kristinehamns kommun på något sätt far illa bör du genast kontakta socialtjänsten. Du måste inte veta med säkerhet att missförhållanden råder, det räcker med en misstanke. Efter din anmälan är det socialtjänstens ansvar att göra en utredning av läget. Du får alltid vara anonym, men tänk på att ansvarig socialsekreterare är skyldig att tala om vem som har gjort anmälan för den som anmälan rör. Vill du vara anonym ska du alltså inte berätta vad du heter när du tar kontakt med oss.

Du når socialtjänsten varje vardag på telefonnummer 0550-884 00. När den ordinarie socialtjänsten har stängt, handlägger socialjouren akuta social ärenden. Det kan till exempel handla om barn eller unga som far illa, våld i nära relationer eller missbruk.

Kontaktuppgifter till socialjouren hittar du här.

Läs mer om vad som gäller och hur du gör en orosanmälan här.