Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Volontärverksamhet LivÅLust

Volontärverksamheten LivÅLust i Kristinehamns kommun är en kontaktpunkt mellan människor som vill göra en frivillig insats och de som önskar ta del av en. Volontärerna arbetar i första hand med uppdrag som vänder sig till äldre som önskar en social kontakt. Vi vill också underlätta för organisationer, grupper och enskilda som vill göra en insats inom området.

LivÅLust är ett komplement till den offentliga och privata sektorn. Volontärverksamheten är ett samarbete mellan enskilda, studieförbund och Kristinehamns kommun.

Vill du bli volontär?

LivÅLust söker alltid fler volontärer! Uppdragen ser olika ut och går att anpassa efter dina förutsättningar. I utbyte får du både möjlighet att bidra till glädje för andra, hjälpa en annan människa samt skaffa dig värdefull erfarenhet och nya vänner.

Gemensamt för alla uppdrag är att det är du själv som bestämmer hur mycket tid du vill erbjuda som volontär. Det är också du själv som väljer vilken typ av uppgifter du vill utföra. Det går lika bra för enskilda som för föreningar eller organisationer att engagera sig inom volontärverksamheten.

Här kommer några av våra uppdrag, kanske hittar du någon aktivitet som passar in på dig:

  • Gillar du att skapa i någon form och vill göra det tillsammans med andra som är nyfikna och intresserade? Det kan t ex vara att sticka, rita eller måla. Du får gärna komma med egna idéer!

  • Gillar du att sjunga och spela gitarr, och kan du tänka dig att göra det tillsammans med mindre grupper och utifrån den glädje som musik och sång bidrar till? Att kunna sjunga är inte det viktigaste, här deltar alla utifrån sina egna förutsättningar, te x genom att nynna eller klappa eller stampa takten med fötterna.

  • Gillar du att prata om hur det var förr och kan tänka dig att göra det tillsammans med andra intresserade? Som utgångspunkt för samtalen ska vi skapa temalådor som väcker minnen och du är mer än välkommen att vara delaktig i det arbetet. Ett besök på Bildarkivet är också ett toppenbra sätt att minnas tillsammans.

  • Gillar du att röra på dig och kan tänka dig att göra det tillsammans med andra som också gör det? Det kan t ex vara att leda sittgympa, promenadgrupper eller cykla duocykel. Inför uppdraget att leda sittgympa får du introduktion av en fysioterapeut och erfarna volontärer.

  • Gillar du att umgås med andra människor och kan tänka dig att dela med dig av din tid för en stund med samtal, promenad eller något annat trevligt som efterfrågas av just den du träffar? Det här uppdraget passar dig som vill träffa och lära känna en enskild person på något av våra boenden.

  • Gillar du musik och att se tillbaka på vad som hänt under åren? Kan tänka dig att göra det tillsammans med ett härligt gäng seniorer? Som utgångspunkt för träffarna har vi ”Svenska år” som innehåller både musik-cd och historiska händelser för valt år.

  • Gillar du att underhålla med sång och musik och också att bjuda in till allsång? Kanske gör du det ensam eller kanske tillsammans med andra likasinnade, båda alternativen är lika välkomna på våra boenden.

  • Har du något som du vill dela med dig av genom att berätta, visa foton eller på annat sätt förmedla detta? Det kan vara resor du gjort, något intresse du har eller kanske någon verksamhet som du är aktiv i. Här finns många möjligheter till att komma med egna idéer!

  • Gillar du att spela spel, kort eller lägga pussel? Varmt välkommen att göra det tillsammans med de på våra boenden som också tycker det är kul.

  • Tycker du om att uppleva konst på plats? Kanske vill du ha sällskap med någon från kommunens boenden som också gör det? I så fall bjuder Kulturförvaltningen både dig och ditt sällskap på inträdet på Konstmuseet och Kristinehamns Historiska.

Är du intresserad av att bli volontär, eller bara att veta mer – ta kontakt med oss via kontaktuppgifterna här nedanför!

Volontärutbildning 2020

Välkommen till en volontärutbildning för dig som vill göra en frivilliginsats för andra människor. Pga Covid -19 blir det här utbildningstillfället digitalt. Du som önskar hjälp med tekniska frågor kommer att få det via Studiefrämjandet inför uppstarten av utbildningen.

För närmare information om LivåLust volontärverksamhet och anmälan till volontärutbildningen kontaktas Carin Övringe på tfn 0550-885 79 eller e-post carin.ovringe@kristinehamn.se

För närmare information om Studiefrämjandet och hur hjälp med tekniska frågor kommer att utformas kontaktas Maria Coldén på tfn 0550-184 35 eller Helena Gärdt på tfn  0570-129 70.

Här hittar ni höstens program för volontärutbildningen.

Kontaktuppgifter

Carin Övringe - utvecklingsledare socialförvaltningen
carin.ovringe@kristinehamn.se

0550-885 79

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".