Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

Trafikverket utför reparation på Värmlandsbanan

På Värmlandsbanan ligger många mil med slitna järnvägsspår som Trafikverket kommer att byta ut år 2022. Innan det arbetet påbörjas måste vissa kablar grävas gram och sänkas. Det jobbet påbörjas redan nu och kommer orsaka en del buller. 

Trafik och samhällsplanering

Översiktsplanen ställs ut för ytterligare ett påseende

Planeringsavdelningen har tagit fram ett förslag till ny översiktsplan som nu är färdigt för att ställas ut för påseende. Var med och tyck till och lämna dina synpunkter!

Trafik och samhällsplanering

Markarbeten på Sannaheden

Just nu pågår markarbeten på Sannaheden. Vi har satt upp varnings- och informationsskyltar i anslutning till vägar och stigar för att markera var arbetena utförs. För att undvika personskador, vänligen respektera markeringarna och gå inte innanför dem! Det förekommer både arbetsmaskiner och tung trafik.

Bygga, bo och miljö

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan